3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

Het 3 Oever Festival in het derde weekend van september, dat is drie dagen genieten op drie oevers van de Gelderse Poort. Met muziek, theater, dans, kunst en eten & drinken. Kom fietsen, wandelen of varen langs dijken, dorpen en uiterwaarden.

Festivalaanbod

Dit jaar speelt het programma van het festival zich vooral af op de centrale pleisterplaats de Piramide aan de Waal aan de westoever. Een plaats om lekker te chillen. De hele dag of als fijne tussenstop op je fietstocht door de Gelderse Poort. Er is een doorlopend programma van muziek, dans, theater, poëzie en meer. Ook zijn er workshops en programma voor kinderen. We nodigen de bezoekers uit om op de fiets de Gelderse Poort te verkennen. Daarmee kan je d.mv. de fietsveren oversteken naar de andere oevers. Het "rondje pontje" waarbij je alle drie de oevers bezoekt is een hele mooie route. Bij de voetveren kun je zomaar stuiten op een dansvoorstelling of muzikant. Op de zuidoever aan de rand van de Millingerwaard biedt de Hazelaarshof ook mooie plek om even je tocht te onderbreken. Deze agrarische camping onthaalt je met streek producten en accordeon muziek. Wil je een paar dagen verblijven in de Gelderse poort dan en biedt de Hazelaarshof je de mogelijkheid om zeer luxe of heel eenvoudig maar confortabel te kamperen. Een prachtig vertrekpunt voor je ontdekkingstocht van de Gelderse poort. 

Festivallocaties

Het 3 Oever Festival vindt plaats in de Gelderse Poort, een natuurgebied aan de oevers van Rijn en Waal. Weids, fotogeniek en op elk moment van de dag anders van kleur. Hier hebben wind en water het voor het zeggen.  En zie je wilde paarden, runderen, ganzen, bevers en zilverreigers.

Het 3 Oever Festival kent dit jaar 2 Pleisterplaatsen, te weten:

De 3 Oever Atelier Route

Door diverse omstandigheden is het niet gelukt om de atelierroute zoals andere jaren neer te zetten. Wel exposeren een aantal kunstenaars op de pleisterplaats Piramide aan de Waal

Onderweg

Je kunt de pleisterplaatsen bereiken met de auto, fiets of te voet. In de buurt zijn fietsen te huur. Op de pagina 'Vervoer tijdens het 3 Oever Festival' vind je een overzicht van fietsverhuurders en pontjes. 

Eten & drinken

Van al dat plezier tijdens het 3 Oever Festival krijg je natuurlijk honger en het zou jammer zijn als je je festivalbezoek moet onderbreken om thuis te gaan eten. Wij hebben daarom een selectie van restaurants voor je gemaakt. Maar uiteraard kun je ook op de Pleisterplaatsen lekker eten en drinken.Reserveer bijv. voor het diner op zaterdagavond bij de Piramide.

Overnachten

Er valt zoveel te zien en te beleven tijdens het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je in de omgeving wilt overnachten. Er zijn erg veel leuke B&B’s, campings, camperplaatsen en hotelletjes in de buurt. Ook daarvoor hebben we alvast een selectie van het aanbod voor je gemaakt.

Kosten

De deelnemende artiesten, kunstenaars, ondernemers en sponsoren maken het 3 Oever Festival financieel mogelijk. Daarom de activiteiten gratis toegankelijk, of ‘voor de pet’. Vanwege de corona voorschriften zijn er met name voor de "binnen" voorstellingen een beperkt aantal plaatsen. Voor sommige kun je online reserveren om zeker te zijn van een plaats. Heb je gereserveerd zorg dan dat je een half uur vantevoren je kaartje bij de betreffende locatie ophaald. Wil je het festival en de artiesten steunen wordt dan vriend van het festival.

Meedoen

Het 3 Oever Festival wordt voornamelijk door vrijwilligers georganiseerd. Wil je ook helpen? Graag! Alle hulp is welkom. Dat varieert van een bijdrage aan de voorbereiding, tot ondersteuning op de dag zelf.

3 Oever Vriend worden

Draag je het 3 Oever Festival een warm hart toe? Word dan voor € 10,00 3 Oever Vriend. Je steunt dan de stichting 3 Oever Festival met de organisatie. Je ontvangt hiervoor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent. En op het festival kan je het 3 Oever armbandje bij een Pleisterplaats ophalen, waarmee we je tijdens het festival kunnen herkennen en verrassen.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman