3 Oever Festival

18 & 19 september 2021


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

Het 3 Oever Festival in het derde weekend van september, dat is drie dagen genieten op drie oevers van de Gelderse Poort. Met muziek, theater, dans, kunst en eten & drinken. Kom fietsen, wandelen of varen langs dijken, dorpen en uiterwaarden.

Festivalaanbod

Het 3 Oever Festival biedt voor ieder wat wils. Ruim 200 artiesten bespelen de oevers. Het kleine genieten staat centraal: geen grote podia, maar intieme performances. Op de drie pleisterplaatsen is een doorlopend programma van muziek, dans, theater, poëzie en meer. Ook zijn er workshops en programma voor kinderen. Hou je van beeldende kunst? Stippel dan een route uit langs de 3 Oever Atelier Route. Op ruim 38 locaties nemen meer dan 60 beeldende kunstenaars, veelal uit de regio, je mee op culturele ontdekkingstocht. De fiets is het ideale vervoersmiddel. Daarmee kan je d.mv. de fietsveren oversteken naar de andere oevers. Ook op de locaties in de Open Atelier Route kom je geregeld voorstellingen tegen.

Festivallocaties

Het 3 Oever Festival vindt plaats in de Gelderse Poort, een natuurgebied aan de oevers van Rijn en Waal. Weids, fotogeniek en op elk moment van de dag anders van kleur. Hier hebben wind en water het voor het zeggen. En zie je wilde paarden, runderen, ganzen, bevers en zilverreigers.

Het 3 Oever Festival kent 3 Pleisterplaatsen, te weten:

De 3 Oever Atelier Route

Tijdens het 3 Oever Festival stellen veel kunstenaars hun atelier open voor publiek. Anderen brengen hun kunstwerken naar aparte locaties om te laten zien. Tijdens het festival kunt u een prachtig boekje aanschaffen met info over de kunstenaars in de route. Een aantal kunstenaars exposeert in eigen atelier. Andere kunstenaars exposeren op een tijdelijke festivallocatie.

Onderweg

Je kunt de drie locaties bereiken met de auto, fiets, de veer of te voet. In de buurt zijn fietsen te huur. Op de pagina 'Vervoer tijdens het 3 Oever Festival' vind je een overzicht van fietsverhuurders en pontjes. Er worden fietsroutes uitgezet voor de 3 Oever Open Atelier Route. Met onze programmaflyer kun je ook je eigen route uitstippelen.

Eten & drinken

Van al dat plezier tijdens het 3 Oever Festival krijg je natuurlijk honger en het zou jammer zijn als je je festivalbezoek moet onderbreken om thuis te gaan eten. Wij hebben daarom een selectie van restaurants voor je gemaakt. Maar uiteraard kun je ook op de Pleisterplaatsen lekker eten en drinken.Reserveer bijv. voor het diner op zaterdagavond bij de Piramide.

Overnachten

Er valt zoveel te zien en te beleven tijdens het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je in de omgeving wilt overnachten. Er zijn erg veel leuke B&B’s, campings, camperplaatsen en hotelletjes in de buurt. Ook daarvoor hebben we alvast een selectie van het aanbod voor je gemaakt.

Kosten

De deelnemende artiesten, kunstenaars, ondernemers en sponsoren maken het 3 Oever Festival financieel mogelijk. Daarom de activiteiten gratis toegankelijk, of ‘voor de pet’. Vanwege de corona voorschriften zijn er met name voor de "binnen" voorstellingen een beperkt aantal plaatsen. Voor sommige kun je online reserveren om zeker te zijn van een plaats. Heb je gereserveerd zorg dan dat je een half uur vantevoren je kaartje bij de betreffende locatie ophaald. Wil je het festival en de artiesten steunen wordt dan vriend van het festival.

Meedoen

Het 3 Oever Festival wordt voornamelijk door vrijwilligers georganiseerd. Wil je ook helpen? Graag! Alle hulp is welkom. Dat varieert van een bijdrage aan de voorbereiding, tot ondersteuning op de dag zelf.

3 Oever Vriend worden

Draag je het 3 Oever Festival een warm hart toe? Word dan voor € 10,00 3 Oever Vriend. Je steunt dan de stichting 3 Oever Festival met de organisatie. Je ontvangt hiervoor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent. En op het festival kan je het 3 Oever armbandje bij een Pleisterplaats ophalen, waarmee we je tijdens het festival kunnen herkennen en verrassen.

© 2021 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman