3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://www.betskusters.nl
tel:+31617563093

Bets Kusters

Bets Kusters haar grote liefde voor de natuur, in combinatie met architectuur zijn de inspiratie en kracht, haar emoties te "verbeelden".
Abstracte vormen met een enigszins ruwe afwerking zijn kenmerkend, ze laat de vaak schitterend gekleurde, ruwe en eerlijke giethuid spreken, waarbij de warmte van het brons zichtbaar is.
Plantaardige structuren zijn een onderdeel van haar beelden, evenzo hebben de werken vaak een monumentaal karakter waarbij specifiek torens een vooraanstaand onderwerp zijn.
Hoofdzaak is, dat Bets Kusters doelbewust de ruimte zoekt met objecten die hun oorsprong nooit helemaal verloochenen, ook al zien ze er nog zo geconstrueerd uit.

Foto's Bets Kusters

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

Tuin "de Villa"

Eigenaren Fried en Lily Frederix

Tuin ‘de Villa’ is een bijzondere en verrassende, 2 ha grote tuin gelegen in de Ooijpolder in het natuurgebied de Gelderse Poort. De tuin is vaak door bekende tuinfotografen gefotografeerd en gepubliceerd in allerlei tuintijdschriften en boeken.

De tuin is door de eigenaren zelf aangelegd. Rondom het woonhuis ligt een formele tuin (rechte lijnen, hagen), een hoogstamboomgaard, moestuin en twee weiden waar IJslandse paarden grazen.
In de richting van het landschap worden de vormen steeds organischer. Midden in het boerenland ligt de grassentuin met z’n wuivende grashalmen en vaste planten. Deze tuin wordt gerekend tot de Dutch Wave stijl. De bekendste vertegenwoordiger van deze stijl is Piet Oudolf.

Naast deze tuinkunst staan er in de tuin een 5 tal gedichten op glasplaten van o.a. 2 oud- stadsdichters uit Nijmegen: Victor Vroomkoning en Marijke Hanegraaf en van de Gendtse dichter en schrijver Noud Bles. Ook vind je verspreid door de tuin een aantal permanente kunstwerken, voor een deel van kunstenaars, die eerder in de tuin geëxposeerd hebben.

Er is een expositieruimte, waar tijdens Open Tuindagen wordt geëxposeerd. In september tijdens het 3 Oever festival zal Truus Nauta (www.truusnauta.nl) hier haar prachtige textiele landschappen laten zien.

Tijdens het 3 Oever Festival kan er om 12.00 en 14.00 uur een rondleiding worden verzorgd door de tuin.
(We zijn nog zoekende naar muziek .)

De entree voor de tuin is 4 € per persoon.

Foto's Tuin ‘de Villa’

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman