3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://bronsatelier.nl
tel:+31626902600

Ik woon en werk in Angeren en maak veel vrij werk en soms in opdracht voor speciale gelegenheden en grensmomenten.
Ieder beeld wordt door mijzelf gegoten. Grote beelden giet ik bij MIET AIR in Beers. Het gieten gebeurt volgens de “verloren was methode” (cire-perdu). Daarbij gaat de oorspronkelijke vorm verloren en ieder beeld is dus een unica.
In 2012 heb ik de Mieke Bles Kunstprijs gewonnen. Een grote erkenning en stimulans voor kunstenaars uit de Gemeente Lingewaard.

Recent werk is de z.g. “Bee-collectie”, die geheel geïnspireerd is door de levenswijze van de solitaire bij. Ik maak schalen en abstracte objecten die opgebouwd worden met natuurlijk materiaal. De bronzen zijn zeer geschikt voor plaatsing buitenshuis.

Ik maak ook figuratieve beelden in brons. Mijn beelden bieden vaak symbolische bescherming door het gebruik van bomen/takken en door het toepassen van natuurmaterialen en structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl.
Uitgewerkte thema’s zijn o.a. geborgenheid, bescherming, beschutting, liefde en groei. De belangrijkste waarden in het leven!
Symboliek is een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk.
Het “kijken, uitdrukken en verbeelden in brons” is een prachtig proces en het geeft mijn leven een extra dimensie. Het maken van bronzen beelden is mijn grote passie.

{

Foto's Rita Oostendorp-Boudewijn

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman