3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://ingakennedy.nl
tel:+31628952115

Ik ben Inga (afkorting van Ingeborg) Kennedy. In 1969 begon mijn onderzoekende tocht naar verschillende kunstuitingen via de opleidingen grafiek (KABK in Den Haag), binnenhuis architectuur (Londen) en de lerarenopleiding eerste graad tekenen en schilderen. Hierna heb ik jaren lesgegeven in verschillende landen (vele malen van land naar land verhuisd door werk van echtgenoot). In de late jaren 90 ontstond ruimte en rust voor de ontplooiing van eigen creativiteit toen ik besloot het lesgeven op een laag pitje te zetten en meer tijd te besteden aan eigen werk. Primair via schilderkunst, met nadruk op portret tekenen/schilderen (in opdracht) en aquarel gevolgd door olie en acryl, later ook via beeldhouwkunst.

Een belangrijk en steeds terugkerend motief binnen mijn schilderactiviteiten is de eindeloze horizon. Deze oneindigheid blijft mij boeien en kan ik maar moeilijk los te laten bij het zoeken naar nieuwe thema’s. Deze zoektocht blijft fascinerend. Bij het beeldhouwen wisselt mijn aanpak: soms laat ik mij leiden door een mooie steen, qua kleur of helderheid maar ook heb ik een hele voorraad schetsen en zoek ik bij een ontwerp een passende steen.

Tijdens het 3 oeverfestival stel ik mijn werkruimte (atelier IKO) en expositieruimte aan huis open. Dit jaar doe ik dit samen met Masja van Driel.

Foto's Inga Kennedy

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman