3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://www.gordijnkunst.nl/

GordijnKunst is een nieuwe uiting van kunst, namelijk gordijnen als palet voor kunst en gordijnen als een nieuwe focus en middelpunt van interieurdesign.

GordijnKunst begon tien jaar geleden met een idee in Tatjana's naaiatelier om 'De Dans' van Matisse te naaien. De uitkomst was zo prachtig, de manier hoe de zon door de stoffen scheen en speelde met de verschillende stoffen. 'Voor mij was dit een openbaring en een nieuwe uiting van kunst. Dit moet de wereld hebben. Dit werd niet minder dan mijn levensmissie; Gordijnen naaien als kunstwerken of kunstwerken als gordijnen.' Lees meer hierover in de blog 'Hoe jezelf geestelijk te handhaven tijdens het verwezenlijken van je droom'.

GordijnKunst wordt genaaid als ware glas in lood en genaaid van ongebruikte reststoffen uit gordijnwinkels en -fabrieken.

Sinds twee jaar is zij haar bedrijf Curtain&ko GordijnKunst gestart en timmert hiermee flink aan de weg. Inmiddels naait zij de doeken niet meer zelf, maar worden de doeken genaaid door vrouwen in Oekraïne in een zelfopgericht fair trade project. De vrouwen kunnen vanuit huis werken nemen deel aan het creatief proces en mogen zelf beargumenteerd hun loon bepalen. Lees meer hierover in de blog: 'Meet real Ukrainian Women'.

Tatjana maakt vrij werk & in opdracht voor particulieren, bedrijven en instellingen.

'Soms willen mensen een bewerking van hun lievelingskunstwerk. Daar geven we dan een geheel eigen draai aan. Maar vaker krijgen wij de vrijheid om een geheel uniek kunstwerk te maken op basis van de wensen van de klant'. Om iedere keer tot een geheel andere stijl en een uniek exemplaar te komen werkt Tatjana per doek met verschillende kunstenaars samen. Zij noemt dit proces 'Accumulatieve kunst'. Lees hierover meer op Tatjana's blog: 'Accumulatieve Kunst'.

Het atelier van GordijnKunst zit in het Voormalig dorpshuis van Kekerdom, Weverstraat 92, pal naast het Wilderniscafé 'De Waard van Kekerdom'.
De doeken van Tatjana zijn het hele jaar door te bekijken op verschillende locaties in het land. Over Curtain&Ko is in de maand juni 2017 een artikel verschenen in het tijdschrift Happinez.
Daar houdt Tatjana Kiriënko open atelier, waar ook de doeken te zien zijn.
Over GordijnKunst kan zij uren kletsen!

Foto's Tatjana Kiriënko

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman