3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://www.josvangessel.nl
tel:+31243605082

Jos van Gessel schildert landschappen.
Tekeningen, foto’s en objecten die hij tijdens zijn reizen en in zijn atelier in Nijmegen maakt, gebruikt als inspiratie voor zijn schilderijen.
Als een romantische schilder schept hij daar zijn eigen wereld met een verhalende setting. Dit gebeurt door zijn manier van schilderen, de kleurkeuzes die hij maakt en elementen in het beeld te isoleren, te veranderen of toe te voegen.
Hierdoor zijn de geschilderde landschappen ondanks dat ze realistisch zijn, geen letterlijke weergave van de werkelijkheid, maar een persoonlijke beleving daarvan.
Een geromantiseerde herinnering met een zekere verstilling.
Naast de vaak gedetailleerd uitgewerkte huisjes of andere bouwsels die omringd worden door een met losse toets neergezette omgeving, verschijnen in zijn nieuwe werk nu ook mensfiguren: nietige figuranten in een groots, indrukwekkend landschap.

Jos van Gessel woont in Ooij.
Hij studeerde aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en is ook werkzaam als docent op de Nieuwe Akademie in Utrecht en de KWA, werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling, in Schaarsbergen bij Arnhem.
Tijdens het 3 oever festival toont Jos van Gessel zijn werk in een leegstaand winkelpand aan de Koningin Julianalaan 23 in Ooij.

Foto's Jos van Gessel

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman