3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://inekevanmiddelkoop.nl/wordpress/

Ineke van Middelkoop studeerde biologie in Nijmegen. Tijdens haar studie begon ze met fotograferen: planten, insecten, vogels, vooral biologische onderwerpen. Daarbij ontwikkelde ze een goed oog voor detail. Nadat ze in 2000 door West-Afrika reisde, kwam de liefde, de tijd en de ruimte voor de fotografie weer naar boven. Door enkele beroepsfotografen werd ze gestimuleerd om iets met haar fotowerk te gaan doen. Was het aanvankelijk de reisfotografie, al snel liet ze dat los en ging zich toeleggen op de kunstfotografie.

Haar inspiratie is veelal buiten in de natuur te vinden. Ze is geïnteresseerd in kringloopprocessen, met name in de verweringsstadia die daarbij optreden. Op een bepaalde manier verweert alles vroeg of laat. Die verwering door weer, wind of andere natuurlijke processen, maar ook als gevolg van menselijk handelen, schept nieuwe vormen, kleuren en andere texturen. Het zijn momentopnamen, dus tijdelijk, vormen een verhaal in de tijd. Dat verhaal probeert zij te vangen met haar fotocamera. Het zijn niet zomaar plaatjes van objecten. Ze zoekt naar details, naar een boeiend spel van kleuren, lijnen en vormen. Door ze uit te vergroten wordt de vervreemding nog groter en als je daar ook nog dieptewerking bij optelt, worden het abstracte beelden, haar ‘Abstractions’, waar ieder zijn/haar eigen fantasie op los kan laten. Dat het zo ook werkt, blijkt vaak tijdens gesprekken als kijkers vertellen wat ze in de foto zien.

Meer herkenbaar zijn de ‘Archifacten’, beelden van architectuur in verval. Hier gaat het om uiterlijke vorm en verwering die, als gevolg van bepaalde gebeurtenissen, in de loop der tijd zijn ontstaan.

Foto's Ineke van Middelkoop

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman