3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

http://www.marjorieslooff.nl
tel:+31651131322

Buitenkant en binnenkant. Van mensen, dieren, een steen. Hoe dringen impressies door van buiten naar binnen en hoe is aan de buitenkant vastgelegd wat er binnenin gebeurt. De binnenkant, de ultieme drijfveren die leiden tot actie, gedrag. Dat is waar ik graag naar kijk, vooral naar de manieren waarop die actie, dat gedrag worden vormgegeven. De oeroude instincten (vluchten, voortplanten, overleven) die de wezens op aarde zo sterk aansturen, en intuïtie bepalen een groot deel van de manier waarop gehandeld wordt.

Mijn werk, meestal ruimtelijk en houtsneden, laat vaak mengvormen zien van dierlijke en menselijke vormen maar ook planten en bomen krijgen een ziel in mijn laatste houtsneden. De beelden ontstaan zoals ik kijk, ik snijd, hak of pel de buitenlaag weg tot een zo intens mogelijke vorm is bereikt. De sterke uitdrukking ervan mag heel direct doordringen in de binnenwereld van de kijker en onbewuste reacties oproepen.

Experimenteren met materiaal is belangrijk, en leidt vaak tot ongebruikelijke en ontoegankelijke materiaalkeuzes. Daardoor is het resultaat vaak vergankelijk en tijdelijk. Soms leg ik die vergankelijkheid vast, door de beelden om te zetten in brons, of in te gieten in bijvoorbeeld polyester.

Foto's Marjorie Slooff

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2022 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman