3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

Westoever in kaart

De Gelderse Poort is een inspirerend gebied. Traditie, natuur, ruimte, nabijheid van steden, de rivieren. Het is dus niet gek dat hier veel kunstenaars zijn neergestreken. Wat wel vreemd is, is dat het (vaak) erg lastig is om ze te vinden.  Het 3 Oever Festival wil hier verandering in brengen. Twintig locaties, verdeeld over de oevers, stellen hun kunstige deuren open voor de bezoeker. Het zijn ateliers, waar hard gewerkt wordt, maar ook galeries, waar van meerdere kunstenaars werk te bekijken is. Voor de duur van het festival wordt er ook nog op andere opvallende locaties geëxposeerd.

Diversiteit is groot: beeldhouwers, schilders, een gordijnkunstenaar en videowerk. Op sommige locaties zijn workshops, op andere locaties wachten de kunstwerken om bekeken te worden. Dat is kunst: kijken, beleven, een verhaal zien.

De volgende kunstenaars zijn inmiddels opgenomen in de Open Atelier Route van het 3 Oever Festival 2020.
De openingstijden voor alle exposities zijn op zaterdag 19 en zondag 20 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Gebruik van de kaart:

  • Waar de speldeknoppen elkaar overlappen, kunt u dubbelklikken om in te zoomen.
  • U kunt op de speldeknoppen klikken voor info.

tel:+31481461314

Bart Janssen (vanaf 1975 potten-bakker), maakt handgedraaid aardewerk. Jarenlange ervaring staan garant voor kwaliteit.
Vanuit zijn kennis van het oude ambacht ontstaan nieuwe creaties en keramische vormen. Hij geeft RAKU workshops. Raku stoken is een specifiek keramisch bakproces, dat zowel vuur als rook gebruikt om unieke patronen en ontwerpen in het aardewerk te maken. De laatste tijd is hij aan het experimenteren met SAGGAR stoken. Saggars werden vroeger gebruikt om aardewerk te beschermen. Nu gebruikt Bart ze andersom en mogen invloeden van buiten zich manifesteren op het object. Hij experimenteert hierbij met ijzerdraad en schuursponsjes.
Voor demonstraties, cursussen en workshops kun je terecht bij Het Ambacht in Haalderen, ook voor kinder-partijtjes en familiefeesten.
Het motto van Bart is ‘Lekker spelen met klei en water en er ontstaat altijd iets unieks.’

Foto's Bart Janssen

Klik op de grote foto voor grotere versie.
Je kunt vervolgens van foto naar foto bladeren.

© 2020 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman