Uitnodiging 3 Oeverture

3 Oever Festival
  Uitnodiging 3 Oeverture - vrijdag 20 septt. 20:00u.  
 
 

Beste, Bezoeker

Nog een paar dagen en het is weer het 3e weekend van september, traditiegetrouw het weekend van het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort.

Ook dit jaar lijken de weergoden ons een waarachtig nazomerweekend te gunnen, met ideale fiets-, wandel- én terrastemperaturen. We hebben daar ook een fantastisch programma voor gemaakt, samen met veel kunstenaars, musici, componisten en artiesten uit de regio (en daarbuiten).

3 Oeverture

Graag willen we je nogmaals uitnodigen om te komen genieten van het festival, in het bijzonder komende vrijdagavond tijdens de inmiddels traditionele 3 Oeverture vanuit het hart van het festivalgebied: Fort Pannerden. Om alvast in de festival sfeer te komen krijg je tijdens deze opening een paar amuses uit het festival programma voor geschoteld. Zoals een voorproefje van twee opera acts in het festival: “Op Wacht” en een paar stukken door “Arti Vocaal” residerend in de Vierhof. Stroomopwaarts!, het 3 Oever saxofoon collectief, speelt een gedeelte uit de compositie Symphonea Riviera van Jos Engelhard. Het geheel wordt op bevlogen wijze gepresenteerd door dichter/schrijver Romheen (Jan Eikelenboom) in het festival te zien en te horen in de productie ONEVEN. Daarnaast is er natuurlijk de ontmoeting met veel deelnemers aan het festival. 

Naast de 3 pleisterplaatsen en de Open Atelier Route is ook het fort komend weekend een exclusieve festivallocatie en heeft zelfs een hoofdrol gekregen in de speciaal voor het festival gecomponeerde moderne opera “Op Wacht, voor 33 hoorns, 3 zangers en een fort”.

Je bent, komende vrijdag 20 september 2019, iets voor 20.00 u, van harte welkom bij het Fort, voor een mooie avond als officiële start van de 4e editie van ons 3-daags festival. Rond 22.00 u ronden we de 3 Oeverture weer af.
Helaas is het niet mogelijk een eenmalige veerverbinding tussen Millingen en Fort Pannerden in te stellen.

 De festival routes & blokkenschema

De 3 Oever Atelier Routes worden elk jaar aangepast aan de deelnemers van de route. De papieren versie is tijdens het festival te verkrijgen bij de Pleisterplaatsen én op alle deelnemende locaties van de atelierroute.
Op de andere zijde is het muziek- en theaterprogramma te bekijken, zodat de ideale festivalroute kan worden samengeteld.
Via onze website is de kaart, samen met het blokkenschema, ook downloadbaar.

Kaarten in de voorverkoop

Het is heel fijn als je vooraf al je voorgenomen komst bij programma-onderdelen kenbaar zou willen maken door alvast een kaartje te kopen. Zeker voor onze culinaire activiteiten is dit heel fijn, zodat we onze inkoop af kunnen stemmen op de te verwachten bezoekers. Op deze manier verspillen we zo weinig mogelijk kostbare ingrediënten.
Kaarten zijn makkelijk te bestellen via onze website www.3oeverfestival.nl

Programmawijzigingen

Net nadat we het programma definitief hadden vastgesteld, in een blokkenschema hadden gegoten en naar de drukker gestuurd zijn er een paar afmeldingen gekomen.

De musical Aïda, zondagmiddag op de Dykhoeve en het College op de Kop van Willem Overmars gaat niet door.
Ook hebben we helaas de inmiddels traditionele Jazz tussen de Oevers, de jazzcruise op zaterdagavond vanuit Tolkamer, moeten cancelen. Gelukkig blijft er nog genoeg moois en bijzonders te beleven op en tussen de oevers!

Er is ook wat bijgekomen namelijk een live radio-uitzending Op zondag van 12.00 – 14.00 uur zal Favoriet FM, beluisterbaar in het hele festivalgebied, uitzenden vanuit onze Pleisterplaats op de Oostoever, Heerlijckheid Herwen.

 World Cleanup Day

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. We zijn blij dat dit weer samenvalt met het 3 Oever Festival. We maken er geen speciaal programmaonderdeel van, maar hopen wel dat al onze bezoekers zich bewust zijn van het grote effect dat zwerfvuil, in het bijzonder weggegooid en weggewaaid plastic, heeft op het milieu. Zeker in ons gebied zie je dat zwervend plastic zo in de rivier komt, en daarna linea recta naar zee ‘verdwijnt’, maar op de een of andere manier ook weer terug komt.
Daarom roepen we al onze festivalgangers op in ieder geval het eigen afval goed weg te gooien, maar ook afval van anderen mee te nemen.

 Meer informatie?

Meer informatie over alle voorstellingen, kaartverkoop, locaties en routes is te vinden op www.3oeverfestival.nl en tijdens het weekend op onze 3 Pleisterplaatsen: Piramide aan de Waal te Gendt, Atelier Marjolijn Rigtering te Millingen aan de Rijn en Biologisch Restaurant De Heerlijckheid te Herwen.

Namens alle medewerkers wensen je een fantastisch festivalweekend !

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Servaas Beunk (tel.nr. 06 4615 1597) of Stefan Posthuma (tel.nr. 06 5434 4499). Mailen mag natuurlijk ook:

 
 

Met vriendelijke groet,
3 Oever Festival
https://www.3oeverfestival.nl

 
 
Website Website Facebook Facebook Twitter Twitter