3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Victor Vroomkoning en Wout Waanders

Over dichters en poëzie  ALLEEN ONLINE

Zondag 20 sept 2020, 15:00 - 16:00 uur Atelier Marjolijn Rigtering

Door een besluit van de gemeente Berg en Dal kunnen we de locatie helaas niet openstellen voor publiek.
Een opname van deze voorstelling is binnenkort te zien op onze website.

Gesprek over poëzie tussen de oudste en jongste stadsdichter van Nijmegen: Victor Vroomkoning en Wout Waanders.

Aansluitend een voordracht van drie verzen door beide dichters.

Victor Vroomkoning, dichter (Boxtel 1938), studeerde Nederlands en filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij was werkzaam in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Van 2006-2008 was hij stadsdichter. Van hem verschenen 16 bundels. Zijn gedichten werden vaak gebloemleesd. Hij geeft poëzieworkshops, houdt voordrachten, beoordeelt gedichten, wordt als jurylid betrokken bij het toekennen van (poëzie) prijzen. Hij stond aan de wieg van de Wintertuin, van het Vlaams Cultureel Kwartier en is lid van de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen en het Stedelijk Netwerk Nijmegen. Hij schrijft vaak in opdracht en werkt samen met kunstenaars. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag verschenen in 2019 een boek over zijn werk (Intiem bestaan) en een bloemlezing met zijn mooiste gedichten (Tachtig). Voor zijn gedichten ontving hij diverse onderscheidingen o.a. de Karel de Groteprijs (2006).

Wout Waanders is stadsdichter van Nijmegen. Hij publiceerde onder meer in Hollands Maandblad, NRC en Das Magazin en trad op tijdens festivals zoals Zwarte Cross, het Wintertuinfestival en Lowlands. Hij won Write Now ‘s-Hertogenbosch en de Poëzieprijs van de stad Oostende, en maakt onderdeel uit van de vijfkoppige groep BOYBAND, een literaire boyband. Wout was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken. In oktober verschijnt zijn bundel Parkplan bij uitgeverij De Harmonie.

Foto Victor Vroomkoning: © Hans Bol
Foto Wout Waanders: © Studio Schulte Schultz

Max. deelnemers Onbeperkt (Lees onze Coronamaatregelen )
Toegang per persoon Gratis

Locatie

© 2020 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman