3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


Rondom de kop van Pannerden

BRUL (studentenkorting)

Muziektheater zang, accordeon en cello

Zondag 22 sept 2019, 14:00 - 15:30 uur Heerlijckheid Herwen

BRUL:
met Sofie de Klerk (zang en accordeon) en Jascha Bordon (cellist).
Waar staat BRUL voor? “Wat dacht je zelf!”, was de reactie van Sofie de Klerk, een jonge authentieke theaterpersoonlijkheid met lef en een prachtige podium presence”. Ze treedt tijdens het 3 Oever Festival op samen met de Italiaanse Cellist Jascha Bordon als duo “BRUL”.
In “Le Moulin Vert” , het tot 3 Oever Festival omgetoverde theater in de deel van Heerlijckheid Herwen, kan een concert met Sofie de Klerk niet ontbreken. Ze neemt u graag mee naar een tijd lang gelee. In het Monmartre van toen. Het leven was zacht, we leefden tevree. La Bohème, La Bohème; Charles Aznavour scoorde er een tijdloze wereldhit mee. Martijn Brouwers zong er een eigen versie van in een Nederlandse vertaling. Sofie de Klerk doet er een schepje bovenop in haar vertolking van zang en accordeon. Samen met de Italiaanse cellist Jascha Bordon geeft ze een eigen zwier aan deze chanson, de passie, de muziek, de kunst en de vrijheid van het leven als Bohemien.
Sofie de Klerk, is een performance artist. Theater, kijk en luisterspel. Eenmaal op het podium grijpt ze je. Al vroeg koos ze voor de accordeon als haar instrument om de gevoelige noot te raken. Een riskante keus. De accordeon is nu eenmaal geen instrument in het doorsnee orkest. Veel vraag naar accordeonisten is er wel, maar een leven lang als begeleider van shanti-koren was niet het toekomstbeeld van Sofie de Klerk. Ze volgde haar opleiding aan Koninklijk Conservatorium in Den Haag, gericht op Klassiek accordeon, maar haar interesse voor andere disciplines is groot.
Normaal valt Sofie niet op in de mensenmassa, ze is rustig en correct, maar als ze het podium op stapt, gebeurt er iets met haar. Dan gaat ze los! Dan blijkt de accordeon een prachtig instrument dat haar brengt naar grote hoogte. De accordeon en haar talent zijn dan een eenheid, een unieke combinatie waarmee de muzikale wereld voor je open ligt. Ze droomt dat haar naam op een dag aangekondigd staat in het programma van koninklijk Theater Carré. Ze is al op weg. Ze is goed op weg. Ze wordt al veel gevraagd voor diverse projecten. Treedt in diverse combinaties en in meerdere genres al regelmatig op. Ze ontkomt hierbij niet aan een geplaveid muziekprogramma, maar daarnaast timmert ze ook aan de weg om haar muzikale eigenheid op de planken te zetten. Daar ligt ook de kans voor haar om passie optima forma te bereiken.
Een bijzondere ervaring was haar recente optreden in Beuningen tijdens het “Down The Rabbit Hole” festival, waar grote namen optraden naast een breed scala aan minder bekende artiesten. De klassieke zondagochtend op het Idyllische Veldje was toen het werkterrein van de getalenteerde Sofie de Klerk die zich niet laat vangen door de grenzen van haar instrument; integendeel, ze schrijft intense, verhalende performances met zang en dans en met haar wervelend toetsenwerk overschrijdt ze grenzen in een breed scala aan genres, stijlen en grote namen – van klassiek tot de Klerk zelf.
Eerdaags gaat Sofie de Klerk voor Carré, maar nu eerst te gast bij de Heerlijckheid Herwen, waar we van haar passie voor accordeon en zang kunnen genieten. Tijdens het 3 Oever Festival treedt ze op als duo, samen met de Italiaanse cellist Jascha Bordon. Ze hebben een programmamix voor ogen, waarin ze de passie van La Bohème, het chanson en een eigen muzikale weg ten gehore zullen brengen. Ze spelen met het publiek. U zit gewoon aan tafel met het glas op tafel en Sofie beweegt zich vrij over de vloer. Het doet een beetje denken aan de kroegscène uit de opera la Bohème van Puccini. Dit concert is de première van het nieuwe programma als duo voor het aankomende seizoen. Een heuse primeur!
Sophie zingt alles in het Nederlands, o.a nummers van Brel. Liefhebbers van deze tot de verbeelding sprekende zanger, componist en tekstschrijver mogen dit optreden zeker niet missen. Ook al ligt zijn overlijden al ruim veertig jaar achter ons, Brel leeft. Ook op de eigen bijzondere wijze met accordeon bij Sofie de Klerk in samenwerking met Jascha Bordon.
Heerlijckheid Herwen is de plaats waar passie voor kunst en Go Green samenkomen. Wilt u ook de Bohemien sfeer proeven, dan bent u welkom bij onze pleisterplaats op de oostoever, Heerlijckheid Herwen.

Als student kun je de voorstelling met korting bezoeken. Koop hieronder een kaartje voor 6 euro. Vergeet niet je collegekaart of CJP mee te nemen voor de entree.

Volgeboekt
Max. deelnemers 125
Toegang per persoon €6,00
€6,00 125

Locatie

© 2020 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman