3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Brunchconcert

Piano en zang in Franse sferen

Brunchconcert Piano en zang in franse sferen van pianist Jetse de Jong en zangeres Manon Nijenhuis, artiesten van Liemerse bodem.

Biologisch restaurant “Heerlijckheid Herwen” is erin geslaagd om voor het 3 Oever Festival een dubbelprogramma te maken.
Tijdens het festival kunt u doorlopend genieten van gratis toegankelijke korte optredens, activiteiten, workshops en nog veel meer, zowel binnen, als buiten en tussen de schuifdeuren. Daarnaast staan ook een drietal volwaardige theatervoorstellingen in het programma in het tot een intiem Parijs theater omgetoverde: “Le Moulin Vert”, op de deel van de boerderij met jonge zeer talentvolle theatermakers en musici vol met talent, ambities en vooral veel passie. La Bohème zoals het op Montmartre ooit bedoeld was.

Jetse de Jong (Zevenaar) studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en kreeg les in klassieke muziek en jazzmuziek. Jetse is opgegroeid tussen de muziek en muziek is duidelijk aanwezig in zijn DNA, maar heeft naast vele samenwerkingen in de jazzkring van zijn vader ook zijn eigen talenten goed ontwikkeld. Muzikaal is hij van achter de piano aanwezig op het kruispunt waar improvisatie/jazz, folk en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Wanneer iemand naar zijn muziek luistert, wordt het duidelijk dat chant-achtige melodieën, stilte, improvisatie en spontaan samenspel de hoofdingrediënten zijn. Tijdens het 3 Oever Festival kunt u genieten van de veelzijdigheid van Jetse de Jong achter de piano, die er voor koos om zijn concert een extra Liemerse dimensie te geven door de samenwerking met zangeres Manon Nijenhuis (Didam).

Manon Nijenhuis, haar muzikaliteit en prachtige stem viel al op tijdens haar schoolgang op het Liemerscollege. Ze won in 2016 op jonge leeftijd met haar band Flød het Open Podium van Amphion. Ze studeert nu zang aan het conservatorium in Utrecht. U zult nog zeker veel van haar gaan horen, om te beginnen tijdens het 3 Oever Festival. Samenvatting “Samen creëren, improviseren, muziek in de breedste zin van het woord, (inter)nationale projecten en multidisciplinaire samenwerkingen. Dit zijn woorden die passen bij mijn muzikantschap, aldus Manon. In de afgelopen vijf jaar heeft ze podiumervaring opgedaan als lead- en backing-vocalist, in kleine en grotere bezettingen, in binnen- en buitenland met soms veel maar vaak ook weinig repetitietijd. Dit heeft haar geleerd altijd goed voorbereid te zijn en te kunnen inspringen op wat een situatie op dat moment nodig heeft. Waardevolle ervaringen van Manon waren een week musiceren, improviseren en samenwerken met muzikanten en dansers op het Trinity Laban Conservatory of Music and Dance, de EP ‘Paper Tracks’ van FLØD met eigen werk uitbrengen en optreden met de Matthew Herbert’s Brexit Bigband op het North Sea Jazz Festival. Ze houdt van afwisseling en nieuwe uitdagingen en zingt graag in verschillende projecten.

In verschillende combinaties en samenstellingen treden Jetse en Manon regelmatig samen op. Muzikaal lijken ze een klik te hebben. Het levert een mooi samenspel waarvan je alleen maar kunt genieten. Speciaal voor het 3 Oever Festival heeft Jetse een programma samengesteld met als uitgangspunt het bohemien gevoel tijdens ons kunstprogramma. De passie spat er van af. Niet alles wat goed is hoeft dus van ver te komen. Ook de Liemers brengt bijzonder talent voort dat aandacht verdiend. Intimi kennen het tweetal wellicht al van de verschillende optredens die ze in de afgelopen jaren in de regio hebben gegeven, maar via het festival aan de oevers van de Gelderse poort, hopen we ook een breder publiek kennis te laten maken met deze prachtige jonge talenvolle musici.

Heerlijckheid Herwen is ook op 22 september de plaats waar passie voor kunst en natuurschoon samenkomen. Het gaat een fantastische concert worden met het de komst van Jetse de Jong en Manon Nijenhuis.
Kaarten zijn 10,00 euro, studenten 6,00 euro. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus reserveer op tijd!

(Tevens gelegenheid Biologisch Brunchbuffet La Bohemé vanaf 10.00 uur 15,00 p.p.)

Ben je student reserveer dan hier.

€10,00 125

Locatie

© 2021 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman