3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


Rondom de kop van Pannerden

Ella Visser en Lenie Adolfsen

Klezmermuziek en Jiddische liederen

Zondag 22 sept 2019, 14:00 - 14:30 uur Gemaal Oude Rijn

Lenie Adolfsen was 7 jaar toen ik ze een proefcursus accordeon volgde. Het was liefde op het eerste gezicht, ze is nooit meer gestopt met spelen, en heeft jarenlang les gehad.
Ze heeft in goede accordeonorkesten gespeeld en ontdekte dat samen muziek maken de leukste manier is om met je instrument bezig te zijn. Ze is blij dat een accordeon goed matcht met veel instrumenten zoals viool, klarinet en de stem. Ze heeft gespeeld in salonorkest “Pistache” waar ze samen met de klarinet de blaassectie vormde.
Ze heeft verschillende accordeon orkestjes en ouderenkoren geleid, op dit moment leidt ze alleen nog een dameskoor.
Het begeleiden van een zanger(es) vindt ze een leuke “sport”. Je let zo op elkaar dat je kunt reageren op invallen of zelf een voorschot geven, geen enkele repetitie of optreden is daardoor hetzelfde.

Ella Visser werd op haar 12e gegrepen door de Jiddische muziek. Later verdween dat naar de achtergrond en speelde ze klarinet in een wereldmuziekband. Drie jaar geleden ging ze bij toeval naar een concert van Shura Lipovsky, dè zangeres van het Jiddische lied in Nederland en ver daarbuiten. Sinds 2 jaar heeft ze zangles van Shura. Ze is nu 3x naar een Jiddisch festival in Londen geweest en heeft vorig jaar een Jiddische taalcursus gedaan in Brussel. Haar repertoire is verrijkt in Londen door docenten als Shura Lipovsky, Lorin Sklamberg, Polina Sheperd en Karsten Troyke.
Sinds December 2017 spelen Lenie en Ella samen, hebben een repertoire van ongeveer een uur en treden regelmatig op.
Voor contact kunt u terecht bij Ella Visser;

Toegang per persoon Gratis
Begin Eind Max. deelnemers
Zo 22 sept 14:00 uur 14:30  uur Vol is vol
Zo 22 sept 15:00 uur 15:30  uur Vol is vol
Zo 22 sept 16:00 uur 16:30  uur Vol is vol

Locatie

© 2020 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman