3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


[ɔnˈevən] / ONEVEN

Weefkunst, film, woord & live muziek

[ɔnˈevən] / ONEVEN
Wat er uit je handen komt, zit in jouw hoofd als kunstenaar.
Als toeschouwer kijk je slechts in de spiegel van je eigen ziel.
Dat kan anders. In lange gesprekken trok schrijver Romheen de woorden uit het hoofd van weefkunstenaar Peter Maria R en maakte er met de band La Zona muziek van.
De filmsters van Triggerfilm gaven het een gezicht, et voilà; [ɔnˈevən] / ONEVEN.
Een voorstelling waarbij je verder kunt kijken dan jouw eigen spiegelbeeld.

[ɔnˈevən] / ONEVEN wordt gemaakt door:
Peter Maria - weefkunst
Romheen - woorden
La Zona - muziek
Triggerfilm - beeld

De voorstelling ONEVEN bestaat uit film, woord & live muziek
Daarnaast worden 7 weefwerken geëxposeerd.

Over Peter Maria
[ɔnˈevən] / ONEVEN
Oneven, normaal 6 letters wordt in de fonetische schrijfwijze [7] tekens door de toevoeging van de apostrof. Het werk en het leven van Peter Maria is in veel opzichten oneven. Dat beide doopnamen uit 5 letters bestaan lijkt geen toeval. Oneven aantal draden, banen, kleuren, voorliefde voor drieluiken, cijfers als 3, 7 en Peters favoriete nummer 21 zijn een bewuste keuze en zorgen voor asymmetrie.
Zijn voorliefde voor alles wat oneven is, in de zin van oneffen, komt tot uitdrukking in technieken als vervilten, krassen, scheuren (rafelranden), branden, gaten maken, oxideren, deuken, breken en/of het gebruik van materialen die aangetast zijn omdat ze buiten lagen. Het staat voor Peter Maria symbool voor het leven waarin ware schoonheid ligt in het accepteren van het oneffene, het imperfecte. Zo zijn het de krassen op je ziel en de rimpels in je huid die je een mooi en uniek, doorleefd mens maken.
Even ergens tijd voor nemen of je juist laten gaan in het on-even? Dit zoeken naar onthaasting en verstilling is verder een thema in het werk en het leven van Peter.

Websites:
http://lazona.nl/
https://romheen.com/
https://triggerfilm.nl/

€7,50 25

Locatie

© 2021 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman