3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort

Bloedgroep "Beter zo?"

Nederlandstalige liedjes

Bloedgroep is de naam van een projectgroep die bestaat uit:

Henk van Herpen Zang, Gitaar en Harmonium
Jan Kniest Zang, Gitaar en Bas
Ton van Nispen Zang, Percussie en Harmonica
Harrie van den Heuvel Toetsen en (bas)gitaar

Het project is in 2017 ontstaan vanuit het gegeven dat Ton gedichten schreef o.a. over ziek zijn. Jan heeft enkele teksten omgewerkt tot liedjes en vervolgens kwamen Henk en Jan ook met eigen werk en groeide het idee om een muzikaal programma samen te stellen met liedjes van eigen hand en bewerkingen, maar allemaal met een eigen Nederlandse tekst.

Zij brachten vorig jaar hun eerste liedjes programma “Op leven en dood “ voor het voetlicht met thema’s als gezondheid, liefde en de waarheid.

Het schrijven en samen vormgeven is prima bevallen en het kan toch ook nog beter dus zij gingen voor een jaar erbij met de vraag: “Beter zo? “

Het nieuwe programma bevat enkele titels uit het vorige die voor herhaling vatbaar bleken, maar is voor een groot deel nieuw. Een programma dat je opnieuw aanspreekt door zijn eigenheid, zijn kwetsbaarheid en afwisseling, maar met een meer optimistische sfeer en zelfspot. De groep is intussen muzikaal versterkt met Harrie.

Bij korte optredens kiezen de heren een passende selectie uit hun repertoire

Locatie

© 2020 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman