3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Perpetuum Mobile

Dans-locatiefilm van Carla Hamel

Perpetuum Mobile is een dans-locatiefilm, die tot stand is gekomen vanuit een nauwe samenwerking tussen choreografe Carla Hamel en DZIGA, werkplaats voor filmmakers en videokunstenaars.
De locatie waar deze film is opgenomen is een strand aan de rivier de Waal in Nijmegen. Dit is een plek waar mensen naar toegaan die de stad even willen ontvluchten op zoek naar rust.
De rust die heerst op dit strand in contrast met de drukte van de stad is een terugkerend gegeven in Perpetuum Mobile, waarin beweging, zoals de titel al aangeeft, het hoofdthema vormt. Naast de dans die ter plekke is gecreëerd, gaat het in deze film evenzeer om de “dans die besloten ligt” in de beweging van twee boten die elkaar kruisen of in de beweging van een fietser aan de overkant op de dijk. Waar houdt de beweging op en begint de dans?
Perpetuum Mobile laat de schoonheid zien van beweging in vele facetten en maakt de fascinatie van de choreograaf voor beweging in de meest ruime zin zichtbaar, evenals haar liefde/fascinatie voor deze bijzondere locatie, waarin de rivier een centrale rol speelt.
Behalve een ode aan de rivier is het een ode aan het eeuwigdurend bewegen.

Deze film is een onderdeel van "Tribute to Steve Reich"

Reserveer nu

Locatie

© 2021 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman