3 Oever Festival

20, 21 en 22 september 2019


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


Rondom de kop van Pannerden

Nieuw Betuws Kamerkoor

Zaterdag 15 sept 2018, 14:00 - 14:30 uur Startpunt bij Hervormde Kerk Gendt

Het Nieuw Betuws Kamerkoor zingt wereldlijke en geestelijke liederen uit de middeleeuwen, renaissance, barok, romantiek en ook uit moderne tijden. Het koor heeft een liefde voor Stabat Maters en Requiems maar zingt ook met passie liederen uit de rijke Engelse koortraditie en uit het lichtere genre. Hierbij wordt uitdagend repertoire niet geschuwd. In de laatste twee grote uitvoeringen werden werken van de hedendaagse componisten Bob Chilcott en Karl Jenkins uitgevoerd. De uitvoering van het Stabat Mater van de laatstgenoemde, met inbreng van de Syrische zangeres Shaza Hayek, bracht het publiek in de uitverkochte zaal tot diepe ontroering en wordt beschouwd als het absolute hoogtepunt van de laatste jaren.

Het koor telt om en nabij de dertig leden en staat onder artistieke leiding van dirigent Frans van de Loo. Vanwege het uitdagende repertoire wordt er hard gestudeerd en wordt er veel aandacht geschonken aan stemvorming, ook in workshopverband

Tijdens het 3 Oever Festival zal het koor behalve de twee uitvoeringen in het Kerkje ook nog een bijdrage leveren aan het optreden van het 3 Oever Orkest bij de Piramide, zaterdag om 15.00 uur.

Toegang per persoon Gratis
Begin Eind Max. deelnemers
Za 15 sept 14:00 uur 14:30  uur Vol is vol
Za 15 sept 16:00 uur 16:30  uur Vol is vol

Locatie

© 2019 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman