3 Oever Festival

20, 21 en 22 september 2019


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


Rondom de kop van Pannerden

De Schilders in het Landschap

Roland de l'Orme en Sjoerd Blokker

Zaterdag 15 sept 2018, 11:00 - 17:00 uur

Roland de l'Orme en Sjoerd Blokker zwerven door de natuur van het festivalgebied.

Roland de l’Orme (1987)
De in Haarlem geboren kunstenaar Roland de l’Orme is al zijn hele leven gefascineerd door beeld en kunst. Op 24 jarige leeftijd begon hij aan de kunstacademie. Na een aantal maanden kwam hij er achter dat hij veel liever met zijn eigen gevoel werkt dan met de visie van de academie.
Inmiddels is Roland gevestigd in de Achterhoek waar hij woont en werkt in een oude schuur die hij zelf heeft omgebouwd tot woonatelier in Dinxperlo. Hij maakt daar portretten, figuratieve en abstracte werken. Op dit moment is hij bezig met het verder ontwikkelen van zijn zelfgecreëerde techniek.
Regelmatig duikt Roland ook met collega kunstenaars het atelier in waar ze dan samen werken aan 1 doek en zo een bijzonder schilderij creëren.

Facebook: RJ de l’Orme Instagtam: RJ de l’Orme/ #RJDELORME Website: www.rjdelorme.com (onder constructie)

Sjoerd Blokker (1982)
De geboren en getogen Hillegomse kunstenaar is een autodidact pur sang. Van jongs af aan vormt hij zijn eigen visie en oplossingen op ieder vlak en legt zo de basis voor zijn creativiteit. Dit fundament en laat hem buiten de geijkte paden zijn levensweg bewandelen. Muren zijn de eerste dragers van zijn kunstzinnige uitingen, gevangen in maatschappijkritische graffiti’s. In 2003 maakt hij zijn eerste schilderij en wil het van de daken schreeuwen, het voelt als thuiskomen. Tijdens de studie architectuur zijn de kunstzinnige schetsen in strijd met bouwkundige tekeningen en weten steeds grotere delen papier op te eisen om uiteindelijk te overwinnen. Nu de kunst in hem zegeviert stort hij zich volledig op schilderen. In 2009 opent hij zijn eigen galerie/winkel "De Kleurplaats" op Krochtstraat 30a te Hillegom, waar hij zijn werk verkoopt en schilderlessen geeft. Na 8,5 jaar sluit De Kleurplaats.In 2018 opent hij zijn nieuwe atelier "De Verdieping" op Satellietbaan 10j te Hillegom waar zijn nieuwe werken gecreëerd en geëxposeerd worden. Zijn werken tonen zijn veelzijdigheid, het gaat van realistische portretten, langs surrealistische werken, naar abstract. Zijn werk is dan ook moeilijk in woorden te vatten. Typerend is dat niets is wat het lijkt en dat in ieder werk een ontdekkingsreis schuilt. Gezegend met kunst graaft hij in steeds diepere gronden, op zoek naar grenzen van de geest, om zichzelf te ontstijgen. “Ieder nieuw werk is een wedergeboorte na de dood van de vervolmaking van het vorige zijn. Zijn is het grootste goed, beter je leven.”

Toegang per persoon Gratis
Begin Eind Max. deelnemers
Za 15 sept 11:00 uur 17:00  uur Vol is vol
Zo 16 sept 11:00 uur 17:00  uur Vol is vol

© 2019 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman