3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Project koor Merani

Meerstemmige Georgische liederen

Merani is een gemengd koor met 25 enthousiaste leden uit heel Nederland en België en zingt drie- tot zesstemmige liederen en arrangementen, zowel a capella als begeleid door panduri (het meest bespeelde Georgische volksinstrument), gitaar, klarinet, doli (Georgische trom) en accordeon.

Merani zingt onder de bezielende leiding van Ivo Boswijk (1958), componist, arrangeur en dirigent. Hij is opgeleid aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in muziek uit Oost-Europa. In 2014 ontmoet hij de Georgische Ketevan (Keti) Tsiklauri (1983), dirigente van twee studentgroepen: Tvaltai en SNO. Ze is opgeleid aan het conservatorium van Tbilisi en heeft in München muziekwetenschappen gestudeerd. In 2017 start Ivo met projectkoor Merani waaraan Keti verbonden is als artistiek adviseur en gastdirigent.

De naam Merani: In 1842 schreef Nikoloz Baratashvili (1817-1845) het gedicht Merani. Het wordt gezien als het meest prominente werk van de Georgische Romantiek. Merani is de naam van een paard, en wordt door Baratashvili vergeleken met Pegasus (het rijdier van de dichters).
Ivo Boswijk: ‘Voor mij staat Merani symbool voor de vrije geest die zonder vooroordelen het leven omarmt. En voor de ziel die vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Muziek overstijgt grenzen en ik hoop dat we door het zingen van deze prachtige bezielde liederen bij kunnen dragen aan het overstijgen van grenzen in de wereld.’

Zie voor meer informatie en geluidsfragmenten: www.koor-merani.nl

3

Locatie

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman