3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Inspiratie door de natuur!

Kimie Maka

In een groen decor zal Kimie Maka zich laten inspireren door de natuur. Ze speelt improvisaties met Lier vanuit haar gevoel met de energie die ze op dat moment ontvangt. Met haar Keltische harp en de Keltische muziek voelt ze zich sterk verbonden met de natuur. Op het strand van Bretagne zocht ze deze zomer met haar Keltische harp contact met de natuur en liet zich leiden door het geluid van de oceaan. Ook zocht ze de rust van de bergen en de ijle lucht, maar tijdens het 3 Oever Festival zal de rivierdelta in de Gelderse Poort haar inspiratie zijn. Naast haar optreden op beide festivaldagen op locatie Heerlijckheid Herwen, zal ze regelmatig op de dijken rondom Herwen te zien en te beluisteren zijn met haar Harp en wellicht nog meer.
Kimie Maka (Lier en Harp), komt uit Japan, maar woont met haar dochter al geruime tijd in Noord-Frankrijk, doceert daar Engels op een middelbare school en heeft een eigen bedrijfje waarmee ze edelstenen verkoopt. Ze maakt ook zelf unieke sieraden. Zo edel als haar stenen, zo edel is ook haar keuze voor haar muziekinstrument de harp. Ze kwam vorig jaar speciaal naar Nederland voor de aanschaf van een nieuw en groter exemplaar. Ze zocht het instrument dat qua kleur en warmte precies bij haar persoonlijkheid past. Die vond ze in deze regio (Wehl).
Kimie Maka houdt van reizen en reist dan ook de hele wereld over, werkelijk maar ook in haar gedachten. Met haar Japanse vriendelijkheid maakt ze makkelijk contact met andere mensen en andere culturen. Ze kwam vorig jaar oktober in contact met de organisatie van het 3 Oever Festival. Te laat voor editie 2019, maar dit jaar speelt ze met haar Lier en Harp bij biologisch restaurant Heerlijckheid Herwen, de pleisterplaats van het festival op de Oostoever.

Locatie

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman