3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Hoe maak je kunst

Lezing door Maurice Kummer

Kunstenaar, schrijver en dichter Maurice Kummer neemt u in zijn lezing mee in de wereld van kunst, een wereld van inspiratie, vaardigheid, stijl en ambitie.
Maurice is kunstwetenschapper en publiceerde artikelen, verhalen, gedichten in tijdschriften en bundels. Hij schreef ook enkele romans. In perioden dat hij vastliep met schrijven, probeerde hij zijn zinnen te verzetten door wat te schilderen. Het schilderen werd voor hem zo dwingend dat hij een tijdlang niet veel meer schreef. Hij vond duidelijk een eigen stijl en exposeert regelmatig en met succes zijn werk. Hij ontdekt nog steeds meer van zichzelf. Recent bundelde hij in een mooi boekwerkje een overzicht van zijn schilderkunst en dichtkunst gebroederlijk naast elkaar. Hij blijkt een boeiend verteller en een prettig persoon op het podium. Hij is de schaamte voorbij, gevoelig, bescheiden en weet je te raken, te ontroeren. Een “General of Art” en al weer bezig met het ontwikkelen van een nieuw project. Naast zijn lezing over “Hoe maak je Kunst”, zal Maurice tijdens het festival ook enkele gedichten voordragen.

Locatie

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman