3 Oever Festival

2022


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Operacarrousel door Arti Vocaal

Tableaux Chantants

Arti Vocaal presenteert Operacarrousel.
Inloop en uitloop op eigen moment

Tableaux Chantants
Opera, operette en musical. Scenes op buitenlocaties, met decor in kostuum.
Pianist Paul de Boer met acoustische piano op luchtbanden neemt het publiek mee langs de scenes.
Zeven solisten zingen en spelen in verschillende gedaanten hun rol; Lilian van de Zande, Ben Pernot, Ben Vos, Cora den Oudsten, Elly van der Heide, Hanna van Rooijen, Lien Wu.

In de grafelijke sfeer van de muziekprieel nodigt Orlovsky van Die Fledermaus u uit: “Ich lade gern mir Gäste ein”. Op dit exentrieke feest wervelen de Mozart-scenes door elkaar.
Bij de oude schapenstal danst een arme joodse man bij de hartverscheurende klanken van de klarinet en droomt: “If I were a rich man”. Daar verleidt de bosnymph Vilja het publiek en doen Russiche klanken het hart overstromen. Met een parfum van zware romantiek bedwelmt Delilah haar Samson.
Aan de oever van de mysterieuze vijver, bewoont door geesten en nymphen, zien de parelvissers de schim van een oude geliefde, zingt Rusalka tot de maan en ziet Butterfly het naderende schip met haar langverwachte man. Een barcarolle en een bloemenduet stoien lieflijke klanken over het water. Die Zauberflöte speelt op de burcht met balkon in het bos waar de koningin van de nacht haar bekende verdoem aria uitvloekt. En wat als er een bariton zowel Sarastro als ook de koningin zingt?
Bij het kampvuur van de zigeuners klaagt Azucena over haar vreselijke lot. Carmen verleidt haar toreador Escamilio en speelt haar gevaarlijke spel met de onervaren verliefde dorpsjongen ......Passie en spel met vuur.

Bij regen zoeken we binnenlocaties in de gebouwen.
Vrijwillige bijdrage gevraagd voor pianist.
Koffie met zelfgemaakte fruittaart met kweepeerwijn te koop.

Locatie

© 2023 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman