3 Oever Festival

18, 19 en 20 september 2020


Fietsen, wandelen en met de boot langs de oever, genietend van muziek, verhalen, theater, beeld, lekker eten en drinken.


In de Gelderse Poort


Jos Engelhard project

Lyrische kamermuziek

Zaterdag 19 sept 2020, 13:30 - 14:00 uur Piramide aan de Waal

Initiator, pianist en slagwerker Eugène Flören, heeft in samenwerking met Stefan Posthuma, organisator van het 3 Oever Festival, Jos Engelhard gevraagd een aantal van zijn stukken voor klein ensemble te selecteren.
Jos Engelhard maakte speciaal voor deze editie een keus voor aantal lyrische kamermuziek composities waarin de natuur en “het buiten leven” een belangrijke inspiratiebron zijn. Kleurnuances, dynamiek en tempoverschuivingen geven de luisteraar een impressie van een andere wereld. In verschillende unieke bezettingen zullen ze te beluisteren zijn in de Piramide aan de Waal tijdens het festival. De entree is gratis, maar vanwege de Corona maatregelen voor een beperkt publiek toegankelijk.
Deze bijzondere composities van Jos Engelhard zijn opgenomen in de Pyramid Studio, de cd hiervan is verkrijgbaar tijdens het festival.

De meespelende muzikanten zijn:
Paul Vlieks - Trompet & Bugel
Eleonore Polman- Altviool
Peter Arts van der Zanden – Fluit
Lidia van der Vegt – Hobo
Fred van Duinhoven – Slagwerk
Anneke Zuurveen- Altfluit
Eugène Flören – Piano & Slagwerk

Composities:
Herfst trompet
Citroenvlinder
Lyricon
(Trompet-Piano)

Aardwind
(Altviool-Piano)

Septemberbries 1
(Fluit-Piano)

Dessertfire X
(Hobo-Altviool-Piano)

Vreemde Vogels
(Slagwerk-Slagwerk)

Septemberbries 3
(Altfluit-Piano)

Het Jos Engelhard Project is een samenwerking van het 3 Oever Festival, Eugène Flören en Pyramid Studio.
Geluidstechniek: Stefan Posthuma & Paul van Zeeland (mix en mastering)

Jos Engelhard, speelde van huis uit blokfluit en klarinet. Op 16-jarige leeftijd stapt hij over op saxofoon waarmee hij in 1970 het ensemble Wave oprichten met drummer Fred van Duijnhoven en pianist Lex Hartman. Met dit ensemble wint hij in 1972 de eerste prijs op het Loosdrecht Jazz Concours. Jos ontwikkelt zich tot een veelzijdig saxofonist, hij wordt de Nijmeegse Albert Ayler genoemd, en pionier op het gebied van de jazz en geïmproviseerde muziek in Nijmegen en omstreken. Concerten door Nederland volgen, en radio-opnames; ondersteund door stipendia van CRM kan hij nieuwe stukken componeren. Met de elementen van de free-jazz, soulmuziek en klassieke muziek probeert Jos - steeds meer componist en dirigent - zijn muziek te boetseren tot een uit gecomponeerde stroom van improvisaties in een meerstemmige en polyritmische stijl.
Vorig jaar juni vierde Jos Engelhard zijn jubileum, waarin composities voor groot ensemble van Jos ten gehore werden gebracht. De compositie Riviera een ode aan de rivieren en ander werk van Jos Engelhard zal in november 2020 uitgevoerd worden in Nijmegen.

Toegang per persoon Gratis
Begin Einde Locatie Max. deelnemers Bezet Vrij
Za 19 sept 13:30 uur 14:00  uur Piramide aan de Waal 23 14 9
Za 19 sept 16:00 uur 16:30  uur Piramide aan de Waal 23 11 12
Zo 20 sept 15:00 uur 15:30  uur Piramide aan de Waal 23 13 10
9

Locatie

© 2020 3 Oever Festival | Webdesign GELAUFF.COM met dank aan Jet Westbroek en Alie Engelsman